Turunkan Kolestrol - Paras kolestrol yang tinggi boleh dialami oleh sesiapa saja tanpa mengira usia. Ia adalah masalah serius yang boleh meningkatkan risiko penyakit jantung iaitu merupakan pembunuh nombor satu di Malaysia. Hakikatnya, semakin tinggi paras kolestrol kita, semakin tinggilah risiko yang kita hadapi untuk mendapat sakit jantung dan sakit-sakit berbahaya yang lain.

 turunkan kolestrol

Kolesterol tinggi tidak semestinya ada pada orang yang gemuk atau tua sahaja. Zaman sekarang, orang yang kurus dan muda pun boleh dapat kolestrol tinggi terutamanya yang ada faktor keturunan dan gaya hidup yang tidak sihat seperti makan makanan berlemak, makanan tinggi sodium, merokok dan malas bersenam. Statistik menunjukkan lebih 6 juta penduduk Malaysia mempunyai paras kolestrol yang tinggi.

Sebab utama kenaikan paras kolestrol ini adalah berkait rapat dengan gaya pemakanan kita. Lihat gambar di bawah, di mana setiap hidangan makanan kita mengandungi tahap kolestrol yang tinggi.


 turunkan kolestrol


Adakah Semua Kolestrol Berbahaya?

Kolesterol ada jenis iaitu Low Density Lipoprotein (LDL) dan High Density Lipoprotein (HDL)
LDL ini merupakan kolesterol jahat. Makin banyak LDL dalam darah, makin sempit saluran darah kita. Jadi ia boleh menyebabkan masalah seperti dalam gambar di bawah.

 turunkan kolestrol

Tinggi kolestrol boleh mengundang banyak lagi penyakit lain seperti darah tinggi, penyakit hati dan juga ketidaksuburan. Tinggi kolestrol juga boleh meningkatkan risiko terkena serangan jantung dan strok. 





Tanda-Tanda Kita Mengalami Masalah Kolestrol Tinggi

Selalunya, tanda-tanda kolesterol tinggi tidak dapat diketahui melainkan kita pergi membuat pemeriksaan darah. Tapi ada sesetengah orang, akan timbul bintik-bintik putih sekitar mata macam dalam gambar di bawah. Ini menjadi tanda yang seseorang itu mempunyai paras kolestrol tinggi.


Antara tanda-tanda lain yang menunjukkan seseorang mengalami masalah kolestrol tinggi adalah seperti berikut:

✔Masalah Pernafasan
✔ Sakit dada
✔Pening 
✔Denyutan jantung yang tidak tetap
✔ Loya dan muntah-muntah
✔ Kebimbangan melampau
✔ Heartburn atau ketidakhadaman yang kerap
✔ Berpeluh dingin
✔ Berat badan berlebihan
✔ Sejarah keluarga

Tips Turunkan Kolestrol

1) Kurangkan makanan berlemak dan tinggi sodium.

2) Banyakkan pengambilan sayur-sayuran, buah-buahan dan bijirin.

3) Tingkatkan aktiviti fizikal.

4) Kawal berat badan

Selain dari mengamalkan gaya hidup yang sihat untuk menurunkan paras kolesterol, anda amat disarankan untuk mengambil Pyhtocol ST.

Cara Cepat Turunkan Kolestrol Secara Semulajadi

Untuk menurunkan paras kolesterol secara semula jadi, anda digalakkan untuk mengambil Phytocol-ST.  



Apa itu PHYTOCOL ST?


PHYTOCOL-ST Shaklee adalah formulasi proprietari yang berasaskan bahan-bahan yang telah terbukti secara klinikal berkesan untuk penyekatan penyerapan kolesterol dan merendahkan paras kolesterol LDL. 


Apa Keistimewaan phytocol ST ini?


1) Rumusan beberapa jenis fitosterol asli yang aktif daripada tumbuh-tumbuhan, buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin.

2) Membekalkan 2,000 mg fitosterol tumbuhan setiap hari.

3) Fitosterol tumbuhan telah terbukti secara klinikal mampu mengurangkan paras kolesterol LDLdalam lebih 80 kajian.

4) Membekalkan 100% nilai harian fitosterol  sepertimana disyorkan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH).

5) Tiada pengawet, pewarna, perisa atau pemanis tambahan.

6) Semakin banyak Fitosterol yang anda ambil.. maka semakin kurang kolesterol yang dapat diserap oleh tubuh dan semakin tinggi peluang anda untuk merendahkan paras kolesterol LDL.


'The National Cholesterol Education Program' mencadangkan penggunaan  2 grams phytosterol setiap hari boleh mengurangkan kadar kolesterol jahat (LDL) dalam badan.

Cara Pengambilan Phytocol ST

Cara pengambilannya sangat mudah. Perlu diambil 2 biji sebelum makan dan seelok-eloknya setengah jam sebelum makan.

Jadi kalau nak makan makanan yang berlemak, pastikan ambil Phytocol-ST dulu.


Apa Kata Pengguna Phytocol-ST?

Ini merupakan testimoni  Pengarah Shaklee Malaysia, Encik Ethan Wang

Jumlah penurunan kolestrol adalah 22% (pengambilan selama 2 bulan-lebih kurang 2 botol Pyhtocol)



Sebelum Ambil Phytocol-ST
Selepas ambil Phytocol-ST


DAPATKAN PHYTOCOL-ST DI SINI!

Jangan biarkan masalah kolestrol tidak dirawat.
Ubah gaya pemakanan, gaya hidup dan turunkan kolestrol anda dengan Phytocol-ST.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=098a6aed49855ca1259b9d49647da2f1


ATAU

HUBUNGI KAMI

Kawasan COD: Sentul-Gombak-KLCC-Selayang-Batu Caves-Taman Melati

Dan penghantaran via POS ke seluruh Malaysia.

Call/Whatsapp/SMS : 013-5241628


 pengedar shaklee gombak, klcc,selayang, batu caves




Badan Sering Letih Dan Lesu- Ramai orang yang mengalami situasi di mana badan mereka sering rasa letih, lesu dan mengantuk. Badan rasa tidak bermaya dan rasa ingin tidur sahaja. Jika keadaan ini berlarutan, ia akan menurunkan produktiviti kerja seseorang.

 badan sering letih dan mengantuk



Lagi-lagi bagi seorang yang bekerja, bukan sahaja kualiti kerja menurun, tetapi kualiti masa untuk melayan keluarga dan anak-anak juga akan menurun. Lagi-lagi di hujung petang apabila pulang dari tempat kerja, badan sudah mula letih dan tidak bermaya. Anak-anak yang menunggu kepulangan ibu dan ayah mereka seharian mengharapkan extra dan special attention dari ibu ayah mereka. Tetapi, ibu dan ayah mereka sudah berada dalam keadaan exhausted dan tidak mampu memberikan layanan yang sempurna. Lalu, anak-anak ini mula meragam, tantrum untuk menarik perhatian mak ayah mereka. Besar kan kesan masalah badan yang sering letih dan lesu ini? Jadi, jika anda hadapi masalah badan sering letih dan lesu, anda perlu rawatinya segera!


Punca Badan Sering Letih Dan Lesu


1. Tidak Cukup Tidur

 badan sering letih dan lesu


Ramai di antara kita yang tidak mementingkan masa tidur, masa tidur yang disarankan ialah 7-8 jam setiap malam bagi orang dewasa. Jadi dapatkan masa tidur yang cukup untuk mengembalikan tenaga setelah seharian bekerja. Namun, jika kita anak kecil, sudah tentu kita tiada pilihan selain terpaksa berjaga di waktu malam atau bangun berkali-kali.


2. Skip Sarapan Pagi



Jadikan sarapan pagi sebagai satu perkara wajib. Ia penting bagi membekalkan tenaga pada waktu pagi dan membuatkan diri kita fokus pada kerja. Ini akan memberi kesan yang positif  untuk menempuh hari yang panjang.

3. Diet Tidak Seimbang



Makan terlalu sedikit atau diet tidak seimbang juga menjadi punca keletihan. Diet yang seimbang dapat membantu untuk mengekalkan tenaga dan paras glukosa dalam badan.

4. Diabetes


Selalunya penghidap kencing manis akan lebih cepat merasa letih, ini disebabkan kandungan gula di dalam tubuh badan yang tidak dapat ditukarkan kepada tenaga untuk digunakan oleh sel-sel badan kita. Jika kita cukup rehat dan mengambil pemakanan yang cukup tetapi masih merasa letih, disarankan berjumpa doktor untuk pemeriksaan diabetes.

5. Dehidrasi


Rasa mengantuk juga mungkin disebabkan kekurangan air. Minum air sekurang-kurangnya 3 liter setiap hari. Bagi mendapatkan jumlah air yang diperlukan untuk badan kita setiap hari.
Bagaimana nak kira jumlah air yg diperlukan oleh tubuh kita? Setiap 25kg (berat badan) = 1 liter air.

6. Ketagih Kafein


Sudah menjadi kewajiban bagi kita yang bekerja untuk mengambil secawan nescafe ataupun kopi bagi menghilangkan rasa mengantuk. Kita menganggap kafein dapat membantu untuk mengembalikan kesegaran. Kita harus tahu, jika mengambil kafein secara berlebihan boleh menyebabkan dengupan jantung bertambah, tekanan darah meningkat dan badan akan menjadi lemah. Kafein juga tidak bagus untuk wanita. Oleh itu, kurangkanlah pengambilan kafein atau lebih baik berhenti mengambil.

7. Kemurungan / Tekanan Emosi


Kemurungan atau tekanan emosi juga menjadi punca kepada badan lemah serta keletihan. Ini kerana apabila kita berada dalam tekanan, kita akan sering sakit kepala, hilang selera makan dan hilang fokus.


Tips Berkesan Atasi Masalah Badan Sering Letih & Lesu

Antara cara berkesan untuk atasi masalah badan sering letih dan lesu ini adalah dengan mengamalkan mengambil supplemen semulajadi yang boleh memberikan tenaga.


1. Performance Drink

Ianya merupakan minuman perisa oren yang mengandungi sangat minima gula dan bebas gas dan mampu mengembalikan elektrolit badan yang hilang. Ianya juga mampu mengelakkan dehidrasi kepada badan terutamanya bagi mereka yang brkerja di bawah sinaran matahari teruk ataupun pekerjaan yang bermandi peluh.



2. Ostematrix


Ostematrix adalah sumber terbaik kalsium yang membantu menguatkan tulang. Ianya mampu menghilangkan rasa letih dan lenguh badan setelah seharian bekerja.


Jom Tengok Temubual Dengan Puan Asmida Yang Selalu Mengalami Masalah Badan Letih Dan Lesu!







JADI APA TUNGGU LAGI? 

Atasi masalah badan sering letih dan lesu anda hari ini juga!
Kehidupan mesti dijalani dengan cergas dan gembira..



ATAU

HUBUNGI KAMI







Turun Berat Badan Dengan Detox- Ramai orang memilih jalan menurunkan berat badan dengan cara berdiet dan tidak makan. Apabila berat badan mula menurun, habis makanan disebatnya hingga kan tidak sampai beberapa hari berat naik kembali.

 turunkan berat badan dengan detoks



Saya menyarankan anda untuk turunkan berat badan dengan Detox Shaklee Way. Mengapa anda perlu detoks? Ini kerana badan kita penuh toksin yang menyebabkan berat sukar untuk turun, kita selalu mengantuk dan letih, sering tertekan dan banyak lagi. Itu petanda yang badan kita banyak toksin. Jom kita kenalpasti bila kita WAJIB untuk detoks!


Siapa Perlu Detoks?

✔ Berat badan makin bertambah. Dah diet pun masih tiada kesan!

✔ Sering sembelit. Sistem penghadaman tak lawas.

✔ Kulit wajah kusam, lesu dan banyak jerawat.

✔ Selalu mengalami tekanan. 

✔ Asyik teringinkan makanan manis.

✔ Mudah lupa.

✔ Mudah jatuh sakit.

✔ Sukar nak tidur malam.

Detox Shaklee Way

Detoks diperlukan untuk mengeluarkan bahan-bahan yang tidak diperlukan badan seperti toksin, racun, pencemaran, bahan kimia dan makanan yang tidak sihat.  

Detox Shaklee Way dapat membantu meningkatkan tenaga, memiliki kulit yang lebih cantik, badan yang lebih cergas, membaiki sistem penghadaman, melegakan kembung perut dan angin, membantu lebih fokus sehingga boleh membantu menurunkan berat badan. Setiap produk dalam set detox ini membantu proses aktiviti detoks berjalan dengan lebih berkesan. 

Detox Shaklee Way menggunakan 4 konsep berikut untuk membantu membuang toksin dalam badan.

✔ Kawal pemakanan

✔ Bersenam

✔ Mengambil supplemen


Detox Shaklee Way ini telah disediakan satu meal plan khas yang diformulasi oleh nutritionist shaklee untuk 7 hari. Ada menu sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam dan ada sneks juga.


Shaklee mempunyai beberapa produk yang boleh digunakan untuk tujuan detoks. Kesemua produk ini mempunyai peranan tersendiri dalam pelan amalan detoks yang dilakukan seharian dan sasaran dilakukan selama 7 hari.
  1. Alfalfa Complex
  2. DTX Complex 
  3. Peppermint Ginger Plus
  4. Herb-Lax
  5. Vivix

Jom Kita Ikuti Temubual Orang Yang Telah Berjaya Turunkan Berat Dengan Detox Shaklee Way!


Master Fahmy telah berjaya turunkan berat badan dan dapat manfaat yang lain dengan Detoks Shaklee Way.





Detox Shaklee Way juga telah mengubah diri Master Firdaus hingga 360 darjah! Jom ikuti pengalaman beliau.




Jadi. Apa Tunggu Lagi?

Jom ikuti program detox Shaklee Way! Saya akan guide anda sepanjang proses detoks berjalan.
Jangan tunggu lagi, dapatkan berat badan yang ideal dan kesihatan yang lebih bertenaga, sihat dan cergas dengan program Detox Shaklee Way





Cara Hilangkan Parut Campak- Penyakit campak atau chickenpox adalah sesuatu yang digeruni bagi orang dewasa. Mana tidaknya, orang dewasa yang dijangkiti demam campak kebanyakannya sangat teruk dan parut juga sangat sukar untuk hilang. Berbanding dengan kanak-kanak, demam campak mereka lebih mudah untuk sembuh dan penyembuhan parut mereka lebih cepat untuk hilang.

 hilangkan parut campak



Demam campak atau chickenpox ini adalah sejenis penyakit bawaan virus varicella-zoster yang menimbulkan ruam merah yang gatal. Virus ini biasanya mudah berjangkit di kalangan kanak-kanak, namun apabila menjangkiti orang dewasa, simptomnya lebih teruk berbanding kanak-kanak.
Jangkitan virus campak ini boleh mengundang komplikasi yang serius seperti radang paru-paru dan komplikasi ini lebih kerap berlaku pada pesakit dewasa berbanding dengan kanak-kanak. Virus ini lebih mudah menjangkiti wanita hamil dan orang yang mempunyai sistem imun badan yang rendah, contohnya orang yang sedang menjalani kemoterapi. Individu yang dijangkiti campak biasanya akan membentuk imuniti terhadapt virus campak ini untuk seumur hidup. Ini bermaksud jarang sekali pesakit dijangkiti campak lebih daripada sekali. Namun, virus yang kekal tidak aktif (dorman) di dalam badan boleh menjadi aktif semula di kemudian hari dan menyebabkan penyakit kayap (shingles).

Simptom Demam Campak

Simptom demam campak yang dihidapi orang dewasa lagi teruk berbanding kanak-kanak. Antara simptom yang biasa adalah:

✔ Demam dengan suhu yang tinggi beserta dengan sakit kepala. Biasanya ia berlaku 1-2 hari sebelum ruam muncul.

✔ Ruam atau tompok merah terbentuk secara berkelompok kemudian ia berkembang menjadi ruam yang lebih besar dan gatal. Bintik ruam berisi air ini boleh merebak ke seluruh bahagian badan. Ia bergantung kepada individu, ada yang berlaku beberapa hari, ada juga tompok merahnya merebak ke seluruh badan, dan ada yang terbentuk beberapa tompok sahaja. 

✔ Hilang selera makan, rasa letih dan rasa sakit adalah perkara biasa. 

Bintik-bintik merah kebanyakannya akan meninggalkan kesan parut kepada penghidapnya. Kebanyakan penyakit campak ini tiada rawatan khusus, biasanya doktor hanya akan merawat simptom sahaja.

Untuk rawatan campak ini, doktor akan mencadangkan ubat antiviral bagi memendekkan tempoh simptom Chickenpox. Selain itu, doktor juga akan mencadangkan ubat penahan sakit dan antihistamin untuk melegakan rasa sakit, gatal dan bengkak. Antibiotik juga akan diberikan sekiranya berlaku jangkitan bakteria pada kulut atau jika pesakit mendapat komplikasi serius seperti radang paru-paru (pneunonia). 



Cara Hilangkan Parut Campak Dengan Cepat

Jom Tonton Sedikit Perkongsian Pengalaman Puan Nur Hidayah Binti Zakaria Yang Dijangkiti Chickenpox Ketika Dewasa Dan Bagaimana Beliau Mendapatkan Kembali Kulit Yang Halus Mulus






Jom Tonton Juga  Perkongsian Pengalaman Dr Zamri Rosli Yang Dijangkiti Chickenpox Ketika Dewasa Dan Mempunyai Parut Yang Teruk. Jom Dapatkan Rahsia Bagaimana Beliau Mendapatkan Kembali Kulit Yang Halus Mulus





Cara Hilangkan Parut Campak Dengan Cepat Dengan Vitamin Semulajadi


Inilah rahsia Puan Hidayah dan Dr Zamri. Parut campak dapat hilang dengan masa yang singkat dengan mengambil supplemen semulajadi yang membantu merawat kulit dari dalam.




JADI APA TUNGGU LAGI? 

Rawati parut campak anda hari ini!



ATAU

HUBUNGI KAMI




Kawasan COD: Sentul-Gombak-KLCC-Selayang-Batu Caves-Taman Melati

Dan penghantaran via POS ke seluruh Malaysia.

Call/Whatsapp/SMS : 013-5241628




Cara Hilangkan Bintik Putih Bawah Mata- Masalah bintik putih sekitar mata membuatkan penghidapnya hilang keyakinan diri dan tidak selesa. Bintik ini muncul tanpa sedar, semakin hari ia boleh membesar dan merebak menjadi banyak. Anda pasti tidak selesa dan takut ingin melihat cermin jika anda sendiri yang menghadapinya!

 cara hilangkan bintik putih bawah mata


Jangan risau! Anda tidak memerlukan pembedahan atau rawatan laser pada muka untuk menghilangkan bintik putih ini. Cukup hanya sekadar menjaga pemakanan, mengubah gaya hidup dan mengambil supplemen yang tepat, anda boleh hilangkan bintik putih ini dengan sekelip mata sahaja.

Punca Terjadi Bintik Putih Kolestrol Bawah Mata

Tahukah anda? Salur darah yang mempunyai kolestrol tinggi menjadi punca terbentuknya bintik kolestrol, di mana lemak di bawah kulit berkumpul dan salur darah menjadi sempit. Keadaan tinggi kolestrol terjadi kerana pengambilan makanan tinggi kolestrol yang tidak terkawal, jarang bersenam dan jarang juga mengeluarkan peluh dan toksin dalam badan. 

Cara Hilangkan Bintik Putih Kolestrol Bawah Mata

✔ Kurangkan mengambil makanan berlemak dan tinggi kolestrol.

✔ Ambil banyak makanan seperti buah-buahan dan sayur-sayuran kerana ia dapat membantu mengurangkan kolestrol.

✔ Ambil makanan kaya dengan HDL (high density lipoprotein) seperti gandum penuh. Jika makan roti, boleh bertukar pada wholemeal bread berbanding dengan roti putih. 

✔ Kurangkan makanan seperti daging, marjerin dan desert yang manis-manis kerana ia boleh meningkatkan paras LDL.

✔ Ambil makanan yang boleh tingkatkan paras lemak baik seperti kekacang, avocado, olive oil.

✔ Omega-3 boleh membantu menurunkan paras kolestrol.

✔ Mengambil supplemen khas untuk membantu menurunkan kolestrol seperti Omga Guard dan Phytocol-ST.

Cara Hilangkan Bintik Putih Kolestrol Bawah Mata Dengan Cepat Menggunakan Supplemen Shaklee


1. Omega Guard 



  • Omega Guard adalah asid lemak dari minyak ikan omega-3. Ia sangat tinggi dengan kolesterol HDL.
  • Ia berfungsi untuk membawa kolesterol keluar dari salur arteri ke hati untuk proses penyingkiran.
  • Dengan kehadiran HDL ia membantu merendahkan paras LDL, jadi plak pada dinding arteri dapat dicairkan lalu membantu melancarkan aliran darah.
  • Kehadiran plak pada dinding arteri sangat membahayakan kerana ia boleh menyebabkan darah tidak dapat mengalir dengan lancar dan menyebabkan ia menggumpal. Ini akan meningkatkan risiko strok dan arteri mengeras dan pecah. Dengan kata lain, ia bantu membersihkan salur arteri.



  • 2. Phytocol-ST





  • Phytocol-ST dirumus dengan campuran bahan yang mengandungi fisoterol semulajadi dalam tumbuh-tumbuhan, buah-buahan dan bijirin.
  • Di samping itu ia dapat menampung 2000mg fisoterol daripada tumbuhan untuk keperluan seharian tubuh manusia.
  • Fisoterol telah terbukti secara klinikal dengan ujian makmal dapat merendahkan paras kolestrol LDL.
  • Mengikut saranan kandungan fisoterol yang digariskan oleh Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH).

  • Apa Kata Pengguna Shaklee?


                                                                   TESTIMONI 1


    TESTIMONI 2



    TESTIMONI 3


    JADI APA TUNGGU LAGI? 

    Bintik putih kolestrol bawah mata menjadi petanda kolestrol anda tinggi!
    Rawat dan cegah sebelum terlambat....




    ATAU

    HUBUNGI KAMI




    Business Dari Rumah - Sudah pasti ramai di luar sana yang sedang mencari business yang boleh dibuat daripada rumah. Masa fleksibel. Boleh berdamping bersama keluarga dan anak-anak. Bekerja sahaja daripada rumah, setiap bulan gaji masuk sahaja hingga mencecah 4 ke 5 angka! Siapa tak nak kan! Medium business hanya menggunakan media sosial, sama ada facebook, instagram mahupun blog.




    Saya dah bersama business ini hampir setahun. Alhamdulillah, saya sudah merasa bonus 4 angka hampir setiap bulan. Hanya bermula dari rumah, asasnya hanya perlu ada handphone dan internet. Jika saya boleh, saya yakin, anda juga boleh berjaya seperti saya. Yang penting, anda hanya perlu ikut cakap MENTOR.


    Business Dari Rumah Apa Ini?





    Saya memilih untuk business dari rumah dengan menjual produk Shaklee. Produk Shaklee terdiri daripada barangan supplemen, skincare sehinggalah ke produk kebersihan rumah. Keistimewaan produk Shaklee ini adalah ianya semulajadi, organik, selamat dan berkesan. Malah, kebanyakan supplemen Shaklee ini ada LandMark Study oleh berpuluh saintis untuk memastikan supplemen Shaklee selamat dalam jangka masa panjang, dan ia telah terbukti selamat dan berkesan.

    Saya bukan penjual Shaklee sahaja, malah saya pengguna tegar Shaklee. Apabila saya dah merasakan kesan Shaklee ke atas diri saya, saya berkongsi juga manfaat Shaklee kepada orang lain. Alhamdulillah, so far saya dah bantu ramai ibu-ibu hamil, ibu dalam pantang, bantu ibu ayah orang lain yang sakit-sakit sendi dan lutut, bantu diri dan kawan-kawan yang ingin kekal cantik dan kurus dengan sihat dan selamat.

    Fokus business ini adalah untuk sebarkan kebaikan produk semulajadi Shaklee kepada seramai orang dan memperbaiki tahap kesihatan mereka.


    Apa Manfaat Join Business Shaklee?


    ✔ Modal Yang Rendah

    Anda tidak perlukan modal yang besar pun untuk bermula. Cukup dengan hanya daftar jadi ahli, dan anda sudah boleh mula berniaga. Jika anda mendaftar di bawah saya, cara business semuanya akan di guide inshaAllah.

    ✔ Sokongan Dari Mentor


    Anda akan sentiasa diajar dari depan belakang kiri kanan oleh mentor anda. Everyone is supporting each other, walau hakikatnya takde kena mengena pun dengan kita. Tapi, we are like one big family.
    Dalam business Shaklee, ada mentor dan support group yang sangat membantu untuk anda berjaya! Setiap hari anda akan dicoach secara online tentang ilmu produk, ilmu tentang tips-tips dan motivasi supaya anda dapat jadi pengedar Shaklee yang PRO! Anda akan rasakan berada dalam ONE BIG FAMILY. Kami saling bantu-membantu dan melengkapi antara satu sama lain. Bestkan! Jadi, kalau anda tidak tahu hendak berbisnes, jangan takut! InshaAllah, saya guide anda dari ZERO TO HERO.


    ✔ Dapat Bonus Tiap-Tiap Bulan

    Tentulah bila kita berniaga, untuk mendapat gaji. Dan pendapatan dalam Shaklee ni bukan fix tau, bukan macam gaji yang memang dah tetap setiap bulan. Tapi, pendapatan kami berdasarkan usaha kami, banyak usaha banyak la hasil. Ramai je yang sudah berincome mencecah 4 ke 5 angka sebulan!

     cara daftar ahli shaklee

    ✔ Dapat Travel


    Setiap tahun kami berpeluang untuk melancong. Macam untuk cycle lepas, trip Shaklee adalah ke Jepun atau ke Umrah. Trip Shaklee ni pulak bukan cikai2 je, tapi memang 6 Star trip. Jika nak pergi sendiri dengan trip macam tu, fuhhhh pikir beratus kali pun rasanya tak pegi kot.

    ✔ Dapat Bonus Kereta


    Wow! Shaklee tolong bayar ansuran kereta setiap bulan. Sila pilih kereta idaman anda ok!

    ✔ Flexible dan Automated Business

    Masa yang fleksibel, boleh bisnes di mana-mana hatta kita atas katil hospital tengah sakit sekalipun, still boleh berniaga..haaa mana nak cari bisnes yg macam ni kan?


    Jom Lihat Video Ini..Lelaki Ini Bijak Kerana Memilih Untuk Business Dari Rumah Bersama Shaklee




    Apa Tunggu Lagi? Jom Daftar Ahli Shaklee di Bawah Keluarga Kami.


    Pendaftaran ahli Shaklee hanya serendah RM69. Anda boleh mendaftar ahli Shaklee dengan 2 cara. 

    1) Pergi ke mana-mana cawangan Shaklee terdekat. Anda perlukan penaja untuk mengisi borang keahlian Shaklee. Anda boleh isikan nama Intan Farhana bt Sharifudin (1235190) sebagai penaja anda.

    ATAU

    2) Hubungi saya sekarang di talian 013-5241628, kami akan daftarkan untuk anda.

    HUBUNGI KAMI


    Klik Image Untuk Terus Whatapps


















    Kurang Air Ketuban- Oligohidramnios bermaksud mempunyai terlalu sedikit cecair amnion atau air ketuban di dalam uterus. Hampir 8 peratus daripada seluruh ibu hamil didapati mengalami kekurangan air ketuban pada tahap kehamilan tertentu, dan ianya sering berlaku pada trimester ketiga.


     kurang air ketuban

    Punca Kurang Air Ketuban 

    Pakar tidak selalu tahu tentang apa sebab berlakunya kekurangan air ketuban. Punca paling biasa ialah air ketuban pecah lebih awal. Kekurangan air ketuban sering juga berlaku pada musim panas, mungkin disebabkan ibu-ibu terhidrasi. Didapati, dengan meminum banyak air, ia dapat menambah paras air ketuban. Kita juga perlu menjaga pemakanan dan mendapat rehat secukupnya. 

    Terdapat beberapa punca lain untuk masalah kurang air ketuban ini, ia termasuklah masalah plasenta dan keabnormalan janin. Setiap satu kes memerlukan rawatan berbeza. 

    Simptom Kurang Air Ketuban

    Doktor atau jururawat mungkin menjangka masalah ini wujud sekiranya anda melalui simptom berikut:

    ✔ Kebocoran cecair berlaku.

    ✔ Bayi kecil daripada tarikhnya.

    ✔ Pada masa pemeriksaan, rangka bayi mudah dikesan.

    ✔ Tumbesaran bayi terbantut.

    ✔ Kita mengalami tekanan darah tinggi kronik.

    ✔ Kita mempunyai diabetis. 

    ✔ Kita mempunyai lupus.


    Rawatan Kurang Air Ketuban Semasa Kehamilan

    Kurang air ketuban biasanya didiagnos pada akhir trimester ketiga, apabila tiada apa-apa yang dapat dilakukan selain daripada mengawasi apa yang berlaku. Kita mungkin perlu memantau kadar degupan jantung bayi secara berterusan dan membuat scan ultrasound bagi melihat perkembangan bayi dengan lebih dekat sehingga saat melahirkan. Sekiranya air ketuban pecah lebih awal, kita mungkin perlu antibiotik bagi mengurangkan risiko jangkitan.

    Sekiranya doktor prihatin dengan perkembangan bayi, ia mungkin lebih selamat untuk bayi dilahirkan lebih awal daripada terus berada dalam kandungan. Sekiranya kita hampir pada tarikh matang, dan doktor memikirkan tentang perkembangan bayi yang mungkin boleh membahayakan, doktor mungkin akan memutuskan untuk membuat induksi (pencetus) kelahiran.


    Mengandung Tapi Steady? Dapatkan Nutrisi Ibu Hamil Yang Terbaik Ini..


    1. Multivitamin (Vitalea)




    • Vita-Lea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral.
    • Zat besi dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung dan menyusu kekurangan zat besi dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.



    2. Sustained Release Vitamin C


    Set Mengandung Shaklee


    • Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik. Membantu Penyerapan iron – kalau tak cukup Vitamin C, makanlah Iron sekapal pun takkan diserap badan :(


    3. B-Complex Shaklee



    Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. B complex juga vitamin anti stress. Jadi bila tiada stress, penghasilan susu lebih baik. 


    4. Energizing Soy Protein (ESP)





    Antara komposisi utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Membantu pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga. ESP memberi tenaga berkekalan untuk ibu yang tahan selama berjam-jam lamanya. Selain itu ESP membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain. Kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal.


    5. Ostematrix (Kalsium, Vitamin D & Magnesium)



    Dalam susu ibu, antara komposisi mineral yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang mengandung atau menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu. Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua. Ostematrix membantu masalah cramp, sakit pinggang dan sakit belakang pada ibu hamil.

    6. Omega Guard (DHA & EPA)



    DHA adalah asid lemak perlu yang dijumpai dalam badan kita terutama pada otak. DHA adalah sangat penting dalam perkembangan otak, serta aspek-aspek lain perkembangan janin. DHA juga asid lemak utama yang ditemui dalam retina mata, serta organ-organ badan yang lain. Bayi tidak mampu menghasilkan DHA mereka sendiri, mereka memperoleh DHA daripada susu ibu. Sebelum mereka dilahirkan, DHA didapati dari ibu melalui plasenta. Dengan itu, ibu akan mengalami kekurangan DHA. Pakar mencadangkan supplement Omega 3 kepada ibu-ibu yang mengandung dan ibu-ibu yang menyusu. Ini adalah untuk menambah DHA untuk perkembangan fetus dan untuk mengekalkan kuantiti DHA untuk diri ibu sendiri.



    Apa Kata Pengguna Set Hamil Shaklee?



    1. Anemia Tiada Lagi!






    2. Mengandung Tapi Steady! Tiada penat-penat lagi. 






    3. Ibu Hamil Cergas Amalkan Set Hamil Shaklee

    4. Sihat, Bertenaga dan Alahan Tiada!



    DAPATKAN HARI INI SET HAMIL YANG AWESOME INI!


        Buat pembelian secara online menggunakan credit/debit card.



    ATAU

    HUBUNGI KAMI






    Profil di Fb!

    Join The Team

    Trafik VitaminDocket