Medium untuk marketing bisnes..terbahagi kepada 2 yang utama iaitu
1. Medium Offline
2. Medium Online

1. Medium Offline

Walaupun di zaman serba canggih ni, medium online adalah strategi pemasaran yang terpenting kerana kos rendah dan mudah. Medium offline masih dianggap paling efektif untuk menarik pelanggan kerana kita ada sentuhan tersendiri dengan pelanggan dan lebih mudah mendapat kepercayaan pelanggan.


Bila sebut tentang pemasaran offline kita mungkin hanya terfikir tentang penggunaan banner, pemberian pamplet dan biz card.

Sebenarnya banyak lagi idea lain antaranya:

1. Bersosial-bila berada di tempat awam cuba mulakan bicara. cthnya di kebetulan ke hospital atau ke klinik. boleh berkenalan dan mulakan bicara..kene ganya anda mungkin menemui prospek customer ataupun prospect biz.

2. Mengadakan home party. cthnya menjemput rakan/jiran ke rumah untuk memperkenalkan product..sambil tu adakan demo healthy smoothie

3. Booth kesihatan di mana2 event. cthnya sambil membuat pemeriksaan kesihatan percuma, kita perkenalkan produk kepada pelanggan.

4. Pemberian flyers product dan biz card


2. Medium Online

Ok untuk medium online ni saya nak share secara ringkas kenapa kita perlu gunakan medium online

1. Boleh dilakukan pada bila2 masa (siang atau malam)

2. Di mana2 sahaja tak perlu pejabat atau kedai

3. Pelanggan seluruh dunia

4. Kedai dibuka 24 jam sehari..setiap hari

5. Kos rendah. Tak perlu sewa kedai, duit minyak etc.


6. Tak perlu pekerja, kerana sistem online yang akan bekerja untuk anda.


Sebenarnya ada banyak sangat medium yang boleh digunakan untuk pemasaran online ni, tapi saya akan sentuh 3 sahaja.

1. Facebook
2. Instagram
3. Blog


1. Facebook



Untuk facebook ni yang penting untuk tingkatkan engagement boleh follow step2 yg Kak Salmiah share semalam.

Cara untuk add prospek di FB

1.  Join group2 komuniti berhampiran kawasan anda..especially group jual beli.

2. Join group berkaitan dengan target cthnya target market set menyusu..join group ibu menyusu/nmberpantang/hamil

3. Add prospek dari iklan di FB


ada 2.5k comments kan kebanyakan mereka minta pm.

so kita boleh add fren mereka yg minta pm dan likes tu.



tapi ingat pilih yg berkaitanlah..macam strecth mark ni kalau kita target set hamil..set strech mark dan set berpantang..sb ramai ibu2 yang berpantang/hamil yg terlibat.

lepas dah add prospek2 berkaitan tadi, utk sharing di fb lebihkan set yg kita target tu utk menarik minat prospek2 tadi..tak semestinya share produk je setiap masa,

boleh share tips, petua, produk berkaitan target market kita.


2. Instagram

untuk instagram, satu medium yang sangat best juga..sebab customer akan gunakan carian menggunakan hashtag.jadi prospek kita tidak terhad kepada mereka yg follow kita sahaja. tapi ada tips n trick dia macamana nak bagi customer selalu jumpa post kita. esok sifu IG CVG akan share secara detail tentang IG ya. 


CONTOH TEMPLATE INSTAGRAM




YOUTH SKINCARE BY SHAKLEE

Best sangat Youth Skincare by Shaklee ni..ramai yang dah rasa kesannya seawal seminggu, 2 minggu dan sebulan memakainya.
.
Macamana kami tau?
.
Kami dah mencubanya..alhamdulillah dapat jadi orang terawal mencuba full set Youth Skincare ni .
.
Youth ni 100% daripada tumbuhan..bebas dari 2500 bahan kimia bahaya yang ada dalam skincare..
.
Dah check skincare uols??
.
Yes! Shaklee ALWAYS safe & ALWAYS natural ang Youth ni BEYOND ORGANIC hoccay ๐Ÿ˜
.
Antara kelebihan lain Youth Skincare ni ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡
.
๐ŸŒธMenghilangkan parut berlubang
๐ŸŒธ Memelihara kelembapan dan keanjalan kulit
๐ŸŒธ Menghaluskan kulit
๐ŸŒธ Mengecilkan pori di muka
๐ŸŒธMenegangkan kulit wajah
๐ŸŒธ Mengecutkan jerawat
๐ŸŒธ Melicinkan dan mencerahkan kulit
.
Kulit 10 tahun lebih muda..takkan taknak kottt ๐Ÿ’๐Ÿป‍♀๐Ÿ’๐Ÿป‍♀
.
Seriously best and rugi sangat kalau uolss tak try!
.
Confirm best & tak menyesal!  ๐Ÿ‘
.
Special to my Customer, THE BEST CONSULTATION akan diberikan sepanjang penggunaan supaya hasilnya maksimum gituuuu ๐Ÿ˜˜
.
PAKAR SHAKLEE ANDA๐ŸŒฟ
.
SELAMAT. BERKESAN. SEMULAJADI
.
Tanya saya ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡
===================
012.346.2585. zara ismail
Your Health & Beauty Consultant
Ig @wellnesswithzara
.
#youthskincare
#skincarebebasbahankimiabahaya
#skincare100peratusvegan
#skincareselamatuntukkulit
#skincareibuhamil
#shakleenilaikolej #shakleenci  #shakleesepang  #shakleenilai #shakleesalaktinggi #shakleebbst #shakleeklia #shakleeenstek #shakleekuartersklia  #shakleekosmopleks #shakleetamanseroja #shakleetesconilai #shakleegiantnilai #shakleeusim #shakleeintikolej
#shakleebaganlalang #shakleemalaysiabrunei #shakleeposkeseluruhmalaysia #shakleeposkesingapore #shakleeposkebrunei #shakleealamanda #shakleenilaitiga
#cantikluarcantikdalam
#parutberlubang
#parutjerawat
.
p/s: For price, please whatsapp 0123462585 ๐Ÿ˜Š
.
Thank you in advance .


3. Blog

Ok untuk blog ni saya tak akan sentuh secara detail. Jika anda decide untuk menggunakan medium blog boleh berbincang dengan mak shaklee masing2 ya ๐Ÿ˜‰Tapi blog marketing ni best sangat, dan memberi impak besar pada sales kami2 yang dah mencubanya. Lagi satu sebab kita beruntung sangat berada di bawah naungan upline yang menggunakan blog marketing sebagai medium utama untuk kembangkan biz shaklee. dan terbukti yang medium ni sangat bagus untuk marketing produk kita.

Kenapa Blog Marketing Terbaik

1. Audience tidak terhad

Contohnya di FB posting anda hanya akan lalu di newsfeed mereka yang friend atau follow anda. di FB fanpage post anda hanya boleh dilihat oleh mereka yang like page anda.

2. Newsfeed

Semua orang boleh reach kepada post anda. sebaliknya mmnewsfeed di FB, FB yang tentukan siapa yang dapat melihat update kita.

3. Post anda kekal

Post akan kekal dan akan ditemui prospek/pembaca sampai bila2. Di Fb perlu sentiasa ada post baru untuk post kita sentiasa berada di atas newsfeed.

Dapat benefit lain walaupun tak close

Apabila pembaca click link, walaupun tak close deal terus, dapat tingkatkan traffict blog dan menyumbang kepada ranking.










Dalam shaklee2u automatik boleh check bonus... Sistem akan update setiap hari..Tapi,
Kita kena tahu cara kira juga

Basic untuk semua SID tahu,  especially yang serius biz.

1. Kita faham betul-betul boleh cerita balik dengan anak cucu bahawa shaklee biz adil!

2. Shaklee bukan MLM haram J

3. Downline faham shaklee tidak menindas mereka, bukan bekerja untuk upline

4. Lebih jelas target kita nak capai!


Basic kena HAFAL 

150uv 5%
300uv 8%
600uv 11%
1200uv 14%
2000uv 17%
3000uv 21%

Ini adalah % setiap level UV terkumpul setiap bulan.



KITA dapat 150uv terkumpul pada bulan pertama dftr ahli.. Dia shared beli vitamin dgn ahli keluarga 

paling minimum utk dpt bonus ialah 150uv
1 = RM3.30 (dah naik dari kiraan lama RM3.10)

150uv x RM3.30 x 5% = RM24.75

Tp kita bukan jual shaklee untuk harini shj.. Shaklee ialah perniagaan membinar empayar... Selain business untuk kesihatan.. Kita juga memberi peluang kepada orang lain untuk mencari pendapatan.



KITA mula aktif sharing di medium2 ig, fb, blog, email,  tweeter etc nampaknya ada yg berminat nk jadi mcm KITA.

Maka ada orang yang melihat
√ produk bagus ada klinikal study, saintis, landmark study
√ produk berkesan membantu dalam kesihatan
√ peluang biz yang semua orang layak dpt.

NARUTO sedang mencari peluang dan sangat tertarik dengan marketing dan produk shaklee, NARUTO daftar ahli. Naruto start sharing  di facebook dan group whatsapp family, dia kini SID shaklee dengan no Id 1888888.


Sharing NARUTO secara suka-suka membuahkan hasil 300uv termasuk produk yg dia makan. Maka naruto layak dpt bonus 8%
(300uv x 3.30 x 8%) = RM79.20


apa jadi dengan KITA ?
mujur bulan tu KITA tak tidur goyang kaki
KITA sbg UPLINE tidak Curi sedikit pun bonus Naruto. Naruto dapat 100% dari shaklee.

Tetapi sebagai usaha beliau sungguh2 ajar KITA shaklee reward kan dengan total % keseluruhan dan bayar Dedikasi kerana usaha mengajar NARUTO.


Nampak tak bonus KITA lain skit kiraan nya.. BONUS personal + Bonus dedikasi.




seterusnya makin ramai yang nampak sharing KITA dan ofcuz nak jadi ahli dpt harga ahli dan nak buat biznes, ye le zaman serba naik gaji tak naik² ni..

onus shaklee katanya boleh beli vellfire cash ๐Ÿค—, boleh melancong dalam dan luar negara FREE dan paling terkesan produk shaklee bukan sehari dua, malah shaklee satu2 company yang berani buat landmark study dgn pihak ketiga. produk 103 tahun you!

Maka NOBITA, UPIN, YAYA jadi ahli dengan KITA

bulan ni makin ramai yang join dan makin banyak tanggungjawab KITA.

Tengok jadual.. Masing² dpt bonus dari sales masing² ๐Ÿ˜


Agak² bonus KITA banyak tak?


Special YAYA ni dia sungguh² sharing dgn tok ABA, kawan-kawan boboiboy dan Adudu pun beli maka bulan tu dia dapat 1200uv.

KITA! seronoklah makin ramai yang biznes, dia leka dengan kiraan BONUS secara manual ni.. dia lupa SHAKLEE MLM yang ADIL

YAYA cakap tq KITA ajar buat shaklee bulan lepas dapat RM500 tak termasuk untung runcit!

KITA pelik la kenapa BONUS dia hanya RM200..YAYA 2x ganda bonus dia.


% bonus YAYA = % bonus KITA
..
jadi untuk bonus DEDIKASI KITA kita xdapat 

See siapa usaha lebih.. Bonus pun lebih.

Sila TAKE ๐Ÿ“ note
Dalam shaklee Downline boleh dapat BONUS lebih jika usaha lebih dari UPLINE

Paling special RANK juga boleh mendahului UPLINE!

% YAYA sama dengan jumlah % KITA, makanya KITA tak dapat bonus dedikasi,  Walaupun KITA betul² ajar YAYA... salah KITA dia tak arif dalam kiraan BONUS

melopong sebentar, maka MALAM tu KITA.

Next month KITA dah siap target dia tak mau goyang inul lagi.. TARGET nak naik SUPERVISOR (rank pertama) KITA faham shaklee bukan bizness makan hasil DOWNLINE.



KITA terus ajar NARUTO, NOBITA, UPIN DAN YAYA dan tak lupa usaha untuk sales sendiri.

Bulan ni KITA mencapai target 3000 PGUV
.
Naik SV shaklee BONUS RM1000 je ke? Ini hanya contoh kiraan. Jika boleh buat sorang² sales 3000uv bonus ofcuz la lagi banyak!


Utk pengetahuan semua... Shaklee satu²nya company yang sistem bonusnya di patent..


Dan akan bayar bonus secara infiniti.Patent ni supaya takde company lain boleh tiru.epat jawapannya.. So xde company lain bayar bonus mcm shaklee... Downline boleh byk bonus dari upline.

ni anggaran bonus yg shaklee bayar kepada SID.. anggaran je tau.. Disebabkan bayaran infinity nak dpt lebih dari ni pn no hal.. Janji buat.

Kalau tak tahu juga, kira bonus, mai pm intan (www.wasap.my/60135241628)








Fundamental atau perkara ASAS dalam Shaklee ni ialah USB . Yang ni adalah prinsip asas yg kena ingat sampai bila².



USB ni stand for:

USE
SHARE
BUILD

Apakah Itu USB?


Use - Anda perlu guna produk dan rasa sendiri betapa berkesannya produk Shaklee.

Sharing -Setelah anda sendiri merasa kebaikan produk. Kongsi dan bagitau orang lain supaya diorang turut merasa #ShakleeEffect.

Build- Produk yang akan menggerakkan bisnes dan bukannya bisnes yang menggerakkan produk. Bina asas bisnes Shaklee dengan fokus kepada jualan produk dan bukan fokus untuk rekrut prospek.
Perkara pertama, USE kita kena guna dulu produk Shaklee. Rasa sendiri keberkesanan. Kena jatuh hati dulu. Then, bila kita dah jatuh cinta pandang pertama. Baru la senang kita nak share dgn orang lain.

Anda Perlu Tahu Hal Ini!

1. Shaklee tak pernah ada mana2 artis utk endorse produk atau jadi ambassador.

2. Produk Shaklee ada satu kelemahan iaitu ia tak mampu nak bercakap tentang kehebatannya sendiri. So, kita lah duta, ambassador dan retiss Shaklee yg menjadi jurucakap kepada produk Shaklee yg hebat ni.

The BEST part adalah ANDA dibayar untuk menjadi ambassador kepada produk Shaklee dan juga bercakap tentang kehebatan produk Shaklee ni.

Untuk menjadi ambassador dan jurucakap terbaik kepada Shaklee kita kena pastikan untuk consume secara konsisten dan rasai sendiri kehebatan produk Shaklee ni supaya kita boleh SHARE dengan yang lain secara natural aje. Tak perlu nak reka2.

Then seterusnya, SHARE bila kita dah start jatuh cinta dengan Shaklee macam sy cakap tadi, senang aje nak share dengan kawan2, sedara-mara dan keluarga. Ringan aje mulut bercerita macam bertih goreng....
Ala.... Macam kita promote kat kawan2 la. Bila kita makan kat kedai makan sedap. Lepas tu mcmana kita promote? Natural je kan. Padahal kedai tu tak bayar pun kat kita apa2 pun.


Proses yang kita buat ni ialah:

1) Consume Shaklee (USE)--> Rasa best/jatuh hati-->
2) Promote kat kawan2/family lain (SHARE)-->
3) Secara tak langsung kita sedang membina (BUILD) empayar bisnes Shaklee kita ☺


As simple as that. So, bear in mind. Makan/guna la produk Shaklee secara konsisten. Rasa sendiri. Selamat, semulajadi dan berkesan.


Buat 3S!




Basic fundamental dalam network mcm Shaklee yang sangat2 penting.

Kena ingat sampai bila2 iaitu;
3S
3S
3S
3S


Apa dia 3S ni?

3 S ni stand for:

1. Sponsoring.

2. Sharing.

3. Servicing.


Berpeganglah kepada 3S berikut kerana hanya 3S berikut akan memacu anda untuk berjaya dalam perniagaan Shaklee.

Mudah aje. Ingat 3 S ini kena amalkan setiap hari. Kena make sure anak-cucu-cicit kita duplikasi. Itu sahaja. Tapi semuanya bermula dengam kita dulu.


3 S ni la yg kami amalkan sejak 7 tahun lepas sehingga sekarang kami berada di tahap ni. Ada group di merata semenanjung dan Sabah/ Sarawak.

Untuk permulaan ni, kalau korang target*nak dapat RM2000 mmg boleh sangat2. Nak dapat lebih pun boleh. *Tapi hadam betul2 prinsip 3S ni.


1. Sharing (kongsi)

=================

Setiap hari kongsi dengan semua orang tentang kebaikan dan betapa bestnya produk Shaklee ni.

Tapi, sebelum kongsi kena la consume dan amalkan dulu produk Shaklee ni baru lah kita boleh share dari hati dengan ikhlas kebaikan produk shaklee ni. Berkongsi dari hati akan terus ke hati orang yang membaca.

Macamana nak share?

Kalau kita menggunakan medium online - Share di Facebook/instagram/twitter hari-hari. Kalau blog, make sure kita sentiasa update blog. Paling penting blogwalking dan share link blog tu hari-hari kena buat. Tu je pun.

Kalau medium offline - Cerita pada officemate/saudara-mara/rakan-rakan anda makan Shaklee dan apa kesannya pada anda. Jangan malu. Anda nak berkongsi kebaikan supaya orang lain lebih sihat sama macam kita.


2. Sponsoring (ajak orang jadi members)

===================================

Kenapa kita kena buat sponsoring atau ajak orang jadi ahli?

Ahli ni sama ada ahli yang nak berbisnes atau ahli yang makan sendiri untuk dapat promo/diskaun Shaklee.

Ahli yang berminat untuk berbisnes macam korang la. Nak cari income lebih, nak pencen awal, nak cuti free etc.

Kelebihan ahli daftar untuk consume/dpt promo/diskaun ni ialah diorang akan terus-terusan/loyal membeli dengan kita. Kalau tak mungkin bulan depan dia beli dengan org lain pulak. Dengan sponsoring yang konsisten setiap bulan, organisasi/group kita akan terus berkembang dan bukan menguncup.

INGAT! Tanpa sponsoring, group kita TAKKAN berkembang. Cuba letak sasaran berapa orang yang ingin kita sponsor / daftar sebagai ahli dalam organisasi kita? Gunakan *PROMOSI ESP & YOUTH * ini, kalau 6 orang sebulan lagi 10 bulan kita dah ada 60 orang dalam group kita.

Ringankan mulut bercerita tentang kebaikan produk Shaklee dan kenapa diorang kena daftar sebagai ahli dalam organisasi kita.



3. Servicing (berkhidmat)

====================
Yang ini paling ditekankan. Ramai orang yang fokus kepada SHARING DAN SPONSORING TAPI MENGABAIKAN SERVICING.

Lepas kita dia dah berdaftar dengan kita, make sure kita follow-up customer kita. Tanya perkembangan/kesihatan/khabar. Apa sahaja tetapi kena make sure kita keep in touch atau berkawan dengan mereka.

Mane yang lebih senang?

Nak convince kan orang baru untuk beli 1 botol vivix atau nak convincekan pelanggan lama kita yg memang consume vivix untuk beli promo vivix?

Pesanan saya, Personal UV (personal sales) kita akan problem jika kita tak jaga hubungan kita dengan customer sebaik mungkin.


Penting!

Dari observation sy dan bonda. Group kita ni takde masalah sangat pada part sharing dan sponsoring tu. Sebab semua orang dalam group ni mmg rajin buat sharing dan bila rajin buat sharing mmg expert sampai boleh convert banyak customer jadi ahli (sponsoring).

But the problematic part yang kita kena improve ialah servicing.

Servicing ni ialah macamana kita follow up customer lepas kita close deal. Dalam bahasa sales ialah after-sales service. Ramai yang faham, follow up ni just tanya sekali dua aje. Lepas tu move-on cari customer lain sampai kita terlupa membership dia ni dah nak expired. Masa tu baru la terkocoh2 nak contact balik suh renew membership.

Buktinya berapa ramai sini yg boleh retain 80% ahli yg dah register dan ada dalam report GE kita sebelum 1 April? ZERO. Takde langsung. Kami pun sama.

Macam saya bgtau tadi. Ahli berdaftar ni lagi senang untuk convincekan pelanggan lama ntuk beli promo vivix sebab diorg sendiri mmg dah makan vivix setiap bulan dan rasa sendiri kesannya.


Jadi, Apa Nak Buat?

STEP 1


Lepas2 ni, setiap customer yg contact/pm kita tanya pasal Shaklee. Set dalam minda kita, kita akan convert dia jadi ahli. Cuba sedaya upaya untuk yakinkan dia jadi ahli bawah kita. Sbb bila dia jadi ahli bawah kita , chances dia akan repeat order dgn kita sangat tinggi.

STEP 2

Bila dah berjaya convert dia jadi ahli. Set target dalam kepala kita. Every single ahli yang telah register bawah kita ni adalah OUR NEXT SUPERVISOR IN OUR GROUP. Kenapa kita kena aim atau target macam tu? Sebab bila kita layan customer kita ni macam our future leaders, kita akan jaga relationship dgn dia serapat mungkin. Kita akan berkawan dengan dia. Kita akan berukhuwah dgn dia. Kita akan bagi THE BEST service untuk dia.

STEP 3

Bila kita dah rapat macam member2. Boleh gurau2 comel dgn dia. Then, lama-lama dia akan terbuka hati untuk cari side income dan cuba bisnes Shaklee. That's is how we should service our customer. Worst come to the worst, kalau dia tak jadi supervisor pun dia tetap akan loyal dan terus membeli dengan kita. Sekaligus akan terus menerus menyumbang kepada GUV kita setiap bulan.

Itulah rahsia kami untuk skor paling minimum 10 ribu GUV setiap bulan sejak dari dulu lagi.




Setiap orang pasti mengalami fasa diserang jerawat, walaubagaimanapun, apabila jerawat hilang, mengambil masa bertahun-tahun pula untuk bekas jerawat untuk hilang. Ada kalanya bekas jerawat membentuk kawah dan ada yang meninggalkan bekas jerawat hitam pada wajah. Memang menjadi suatu yang membimbangkan bagi kebanyakan orang apabila jerawat meninggalkan bekas jerawat hitam yang menghiasi sebahagian besar kawasan wajah.


 bekas jerawat hitam


Sudah tentu pelbagai usaha telah dibuat untuk memastikan kulit wajah kembali cantik dan licin, bebas daripada bekas jerawat hitam yang menggangu keyakinan diri. Lambakan produk di pasaran yang menjanjikan bulan dan bintang, antaranya ialah boleh menghilangkan bekas jerawat hitam di wajah, tetapi tidak semuanya berkesan. Jika ada pun yang berkesan, ianya tidak selamat digunakan. Malah, penggunaan pelbagai produk kecantikan untuk hilangkan bekas jerawat hitam, rupanya mengundang masalah lebih besar apabila produk yang digunakan mengandungi paraben dan bahan kimia berbahaya yang berbahaya untuk kulit. Kulit wajah bukan dirawat, malah makin bertambah-tambah teruk dan parah! 








Skincare atau produk kosmetik yang tidak selamat bukan sahaja menyebabkan kulit wajah anda bertambah teruk, tetapi ia juga boleh berikan masalah pada kesihatan anda. Paraben dalam kosmetik boleh menyerap melalui kulit ke dalam salur darah dan penyumbang kepada kanser. Jadi, saya seru anda semua untuk menggunakan produk kosmetik yang selamat dan berkesan!

Nak Hilangkan Bekas Jerawat Hitam Dengan Berkesan dan Selamat?

Jom kita tengok beberapa orang pengguna skincare YOUTH yang berjaya merawat bekas jerawat hitam mereka seawal beberapa hari penggunaan YOUTH. Jika sebelum ini, mereka merasakan tiada harapan untuk pulih daripada bekas jerawat hitam, kini mereka merasakan YOUTH memberikan harapan untuk mereka untuk menghasilkan kulit yang flawless sebagaimana orang lain.


                                                                 TESTIMONI 1



TESTIMONI 2





TESTIMONI 3



TESTIMONI 4

TESTIMONI 5




TESTIMONI 6





Produk Skincare YOUTH




Produk YOUTH ini 100% daripada tumbuhan, bebas gluten, bebas dari 2500 bahan kimia berbahaya. Youth adalah skincare bebas paraben dan merkuri. 

Diuji Secara Klinikal Dan 8 Tahun Kajian Sebelum Dikeluarkan Ke Pasaran


Produk Youth ini mengambil masa selama 8 tahun untuk dihasilkan, dan diuji oleh para saintis dan pakar kulit untuk memastikan bahan dalam YOUTH benar-benar selamat untuk pengguna. YOUTH didapati bebas dari 2500 bahan kimia berbahaya, dan bebas dari 1500 bahan tercemar. Ujian klinikal juga dijalankan ke atas produk YOUTH: 

Ujian klinikal yang dijalankan, mendapati:

1) 100% wanita yang mencuba YOUTH mempunyai kulit lebih muda dan sihat dalam masa sebulan sahaja. 

2) 2/3 daripada wanita yang diuji menunjukkan YOUTH telah mengubah kulit mereka ke 10 tahun lebih muda.


Sekiranya anda berminat untuk membeli produk skincare YOUTH, anda boleh menghubungi saya melalui cara di bawah:

Klik image untuk terus whatapps


Penghantaran via POS ke seluruh Malaysia.

Call/Whatsapp/SMS : 013-5241628



ATAU

Anda boleh terus order online melalui website Shaklee:






Cara Menyuburkan Rahim - Setiap pasangan pasti mengharapkan dikurniakan cahaya mata, namun kadangkala banyak juga pasangan yang sudah beberapa tahun bernikah namun masih tidak dikurniakan rezeki untuk beroleh cahaya mata. Perkara ini disebabkan oleh banyak faktor termasuklah berlaku kemandulan pada wanita, kurangnya kesuburan pada rahim, kualiti sel telur ovum atau sperma yang tidak berkualiti, atau kerana ada masalah penyakit lain.

 cara menyuburkan rahim



Jika masalah ini berpunca daripada kualiti telur yang tidak berkualiti, banyak cara dapat diikhtiarkan untuk meningkatkan kualiti telur dan sekaligus meningkatkan kesuburan rahim dan kandungan. Artikel ini akan membincangkan bagaimana cara menyuburkan rahim agar cepat hamil dan cara yang diketengahkan adalah secara semulajadi.



Cara Menyuburkan Rahim Agar Cepat Hamil


1. Minum air putih secukupnya.




Air putih ternyata dapat membantu menjalankan metabolisme yang baik dalam tubuh, serta membantu melancarkan peredaran darah dalam tubuh. Salah satu faktor yang menjadi punca menurunnya kesuburan rahim ialah berlaku pengentalan darah menyebabkan darah tidak dapat mengalir dengan lancar ke organ rahim. Untuk mengembalikan kesuburan pada rahim, seeloknya minumlah 8 gelas air putih sehari.


2. Melakukan olahraga secara berkala



Peredaran darah akan menjadi lancar apabila olahraga dilakukan secara berkala. Lagi-lagi apabila seorang wanita itu sukar hamil kerana obesiti, aktiviti olahraga secara berkala lagi-lagi diperlukan untuk menurunkan berat badan ke BMI yang ideal.


3. Hindari stress dan selalu berfikiran positif

Orang yang sering mengalami stress akan memberikan kesan kepada kualiti sel telur yang dihasilkan menyebabkan kesuburan rahim menurun dan sukar untuk mereka hamil. 



4. Hindari minuman berkafein


Minuman berkafein dapat menganggu kesimbangan sistem reproduksi, merosak keseimbangan hormon dan boleh membawa kepada diabetes. Jika anda peminat tegar minuman berkafein, berhentilah secara perlahan-lahan untuk kesejahteraan dan membantu kesuburan anda juga.


5. Jangan minum minuman bersoda dan mempunyai pemanis buatan

Minuman bersoda ini mempunyai kandungan gas dan gula buatan yang tinggi. Ianya boleh meningkatkan kadar gula dalam darah sekaligus merosakkan keseimbangan hormon yang penting untuk persediaan untuk hamil. 

6. Kurangkan pengambilan daging merah


Pengambilan daging merah yang berlebihan boleh mengundang pelbagai penyakit berkaitan organ reproduksi wanita termasuklah endometriosis dan fibroid pada dinding rahim. Hormon yang dirembeskan daripada daging merah juga dapat menganggu hormon kerana ia menyebabkan keradangan pada organ reproduksi.



7. Penggambilan karbohidrat kompleks



Terdapat 2 jenis karbohidrat iaitu karbohidrat kompleks dan karbohidrat sederhana. Karbohidrat sederhana tidak bagus untuk tubuh kerana ia boleh meningkatkan keperluan insulin dalam tubuh, dan mengundang penyakit diabetes. Karbohidrat kompleks adalah karbohidrat yang baik kerana ia boleh menahan rasa lapar dalam tempoh yang lama, dan kandungan seratnya dapat menurunkan berat badan. Karbohidrat kompleks seperti biji-bijian, selain sihat, ia juga dapat meningkatkan kesuburan peranakan/rahim anda. 


8. Ambil sumber protein dengan cukup




Protein dapat membantu menyuburkan rahim dan memperbaiki kualiti sel telur. Ada beberapa jenis makanan yang menjadi sumber protein yang baik seperti biji-bijian, kacang, ikan yang mengandungi omega-3, telur dan juga ayam tanpa lemak. 


9. Ambil sumber antioksidan yang mencukupi seperti vitamin C


Sumber antioksidan sangat penting dalam meningkatkan kesuburan kerana ianya membantu menjaga kesihatan sel telur dan kesihatan sistem reproduksi. Antara makanan kaya antioksidan ialah oren, limau, kiwi dan strawberry. 


Supplemen Semulajadi Yang Membantu Menyuburkan Rahim

Saya mencadangkan untuk anda mengambil 4 supplemen utama ini untuk membantu suburkan rahim anda. Kesemua supplemen ini adalah supplemen semulajadi dan selamat, dan sudah tentu berbeza dengan supplemen lain yang ada di pasaran. 


1. Vitamin C


Kaya dengan vitamin C. Vitamin C mempunyai sifat antioksidan yang sangat tinggi yang boleh membuatkan tubuh orang yang memakannya terbebas dari radikal bebas di udara. 

2. Ostematrix


Namun seperti yang kita ketahui, pengambilan kalsium sangat penting untuk kesihatan reproduksi. Jika anda cepat hamil, langkah yang tepat ialah mengambil kalsium sebanyak 1000mg sehari atau bersama dengan 8 gelas susu sehari.

3. Omega Guard

Mengandungi asid lemak omega-3 dan asid lemak yang memberikan pengaruh terhadap hormon yang membantu meningkatkan kesuburan rahim.

4. ESP

ESP adalah sejenis protein dan  ESP juga membantu pertumbuhan sel-sel baru yang lebih sihat dan kuat pada rahim. Selain itu, ia juga membantu menstabilkan hormon wanita supaya mudah untuk hamil. Fungsinya juga adalah untuk kuatkan rahim anda juga.


Jangan tunggu lagi! Jom ikhtiar untuk menyuburkan rahim anda dengan cara-cara yang dibincangkan di atas. 


Bagi yang berminat untuk mendapatkan SET SUBURKAN RAHIM ini, 

boleh terus hubungi saya


whatapps INTAN 013-5241628

atau

Bagi yang access blog ini melalui handphone, boleh terus klik di sini www.wasap.my/60135241628

Fb: Intan Farhana Sharifudin

ATAU

Anda boleh terus order online melalui website Shaklee:









Kebanyakan pasangan langsung tidak mempertimbangkan peranan nutrisi, gizi ataupun vitamin untuk meningkatkan peluang wanita untuk hamil. Mereka beranggapan yang ubat-ubatan kimia adalah satu-satunya jalan untuk meningkatkan kesuburan mereka agar cepat hamil. Anggapan ini salah kerana, vitamin agar cepat hamil juga amat diperlukan untuk memenuhi keperluan nutrisi tubuh yang kemungkinan besar tidak lengkap diambil setiap hari. 


 vitamin agar cepat hamil


Ada sesetengah orang dapat hamil dengan mudah. Walaubagaimanapun, ada sesetengah orang memerlukan ikhtiar lebih lagi untuk hamil terutama daripada sudut penjagaan makanan, kawalan gaya hidup dan juga pengambilan vitamin yang membantu agar cepat hamil. Di sini, saya akan bincangkan lebih lagi vitamin yang diperlukan agar cepat hamil dan mengapa setiap vitamin penting untuk membantu kesuburan agar cepat hamil. Pengambilan vitamin adalah salah satu cara agar cepat hamil yang boleh diamalkan oleh setiap pasangan di luar sana. 

Vitamin Agar Cepat Hamil

Untuk Wanita

1. Vitamin C



Wanita yang ingin cepat hamil, memerlukan kandungan vitamin C yang cukup dalam tubuh. Ini kerana, vitamin C sangat membantu dalam pembentukan sel telur yang sihat. Salah satu faktor yang menyumbang kepada kemerosotan fungsi organ reproduksi wanita adalah kerana serangan radikal bebas yang berlaku terhadap sel. Serangan radikal bebas boleh berlaku di mana-mana sahaja termasuk daripada asap rokok, pencemaran alam sekitar, bahan kimia daripada makanan dan persekitaran. 

2. B-Complex



Vitamin ini diperlukan agar cepat hamil kerana ianya berfungsi untuk mengatur dan menyokong hormon reproduksi dan ia membantu menentukan kadar kesuburan bagi wanita. Risiko untuk berlaku keguguran juga dapat dikurangkan dengan pengambilan B-Complex. B Complex Shaklee ini mengandungi kandungan asid folik yang mana ianya penting dalam proses pembentukan janin untuk bantu elakkan spina bifida dan membantu perkembangan otak janin dengan baik. 


3. GLA Complex

GLA membantu menstabilkan haid dan kestabilan haid sangat penting, kerana isteri boleh menentukan waktu suburnya dan merancang kehamilan dengan mudah. Vitamin GLA ini membantu untuk menstabilkan hormin badan serta mencegah aktiviti sel yang abnormal. GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang berwarna putih telur. 


Untuk Lelaki

1. Vitamin E

Vitamin E dapat mempertingkatkan kemampuan reproduktif suami. Kajian mendapati vitamin E mampu memulihkan kemmapuan reproduktif bagi suami. Orang lelaki yang mengambil 600-800IU vitamin E sehari mampu untuk meningkatkan jumlah sperma mereka. 

Terdapat kajian yang melibatkan 960 lelaki tidak subur yang menerima tambahan selenium dan vitamin E sekurang-kurangnya 100 hari. Hasil kajian mendapati:

1) 52%- meningkatkan mobiliti sperma dan morfologi.

2) 37% - kehamilan secara spontan - ini berlaku kepada isteri mereka.

3) 11% - tiada kuputusan-kemungkinan mereka mempunyai masalah lain.


2. CO-Q Health


CoQHealth mengandungi CoQ10 dan ia sangat mempengaruhi kesuburan lelaki. Kesuburan lelaki dipengaruhi oleh tenaga yang menurun akibat protein membentuk sebahagian besar sel-sel sperma dan bergantung pada CoQ10. Kajian menunjukkan bahawa punca utama kemandulan lelaki termasuk jumlah sperma yang rendah dan kualiti sperma yang kurang. Sperma yang baik ialah sperma yang mempunyai antioksidan yang tinggi.  Enzim CoQ10 dapat menghasilkan antioksidan yang kuat dan bermanfaat untuk kesuburan.

Kesemua vitamin ini mempunyai peranan yang khusus untuk memastikan suami mahupun isteri menerima nutrisi dan gizi yang secukupnya buat tubuh mereka, sekaligus meningkatkan peluang untuk mereka hamil. Dan setiap satu vitamin yang diperkenalkan di atas adalah selamat dan semulajadi, dan sudah tentu ianya berbeza dengan vitamin lain yang berada di pasaran. Jangan bertangguh lagi, dapatkan vitamin anda hari ini, untuk meningkatkan peluang untuk anda suami isteri agar cepat hamil.




DAPATKAN VITAMIN AGAR CEPAT HAMIL DI SINI!

    Buat pembelian secara online menggunakan credit/debit card.



ATAU

HUBUNGI KAMI



Klik image untuk terus whatapps

INTAN 013-5241628

atau

Bagi yang access blog ini melalui handphone, boleh terus klik di sini www.wasap.my/60135241628

Fb: Intan Farhana Sharifudin





Masalah angin dalam badan semasa mengandung sudah menjadi perkara biasa di kalangan wanita yang sedang hamil. Angin dalam badan menyebabkan ibu yang sedang mengandung berasa tidak selesa pada perut dan menimbulkan rasa mual dan ingin muntah. Setengah ibu mengandung akan cuba sendawa, mengurut belakang badan untuk mencuba membuang angin dalam badan. Namun, cara ini hanya memberikan kelegaan sementara sahaja. Angin akan memenuhi semula rongga badan, dan menyebabkan ketidakselesaan datang kembali.

buang angin dalam badan ketika hamil



Selalunya, masalah angin dalam badan wanita mengandung ini teruk pada trimester pertama. Masuk trimester kedua dan ketiga, masalah angin semakin berkurang, namun ada kes yang berlanjutan hingga ke akhir kehamilan.

Ikuti cara-cara di bawah yang membantu membuang angin dalam badan ketika mengandung dengan berkesan.


4 Cara Buang Angin Dalam Badan Ketika Mengandung

1. Halia


Halia adalah bahan yang popular dan biasa digunakan untuk perubatan tradisional termasuk buang angin berlebihan dalam badan. Mudah sahaja, anda campurkan halia dalam minuman anda seperti teh, limau dan air suam. Banyakkan makan hidangan yang menggunakan halia seperti ikan stim halia dan apa sahaja makanan yang menggunakan halia.


2. Bawang Putih 



Makan 3 ulas bawang putih yang telah dilayur di atas dapur boleh membantu anda untuk buang angin dalam badan dengan cepat. Jika tidak lalu makan bawang putih begitu sahaja, ambil bawang putih yang telah dilayur di atas api, kemudian sapukan minyak, dan sapukan di belakang badan anda untuk melegakan angin dalam badan.


3. Air Rebusan Betik




Air rebusan betik juga dapat membantu keluarkan angin dalam badan. Caranya ialah dengan merebus 4-5 helai daun betik dan direbus dengan 1L air suam.   Anda akan berasa badan lebih ringan selepas minum. 


4. Vitamin C



Ambil makanan kaya vitamin C. Selain ianya membantu membuang angin dalam badan, ia juga membantu meningkatkan daya tahan dan imuniti tubuh anda. 


Walaubagaimanapun, kadangkala membuat petua di atas agak merenyahkan pada sesetengah orang. Saya sendiri tidak mempunyai masa untuk membuat penyediaan petua-petua di atas lagi-lagi dalam keadaan morning sickness yang teruk semasa mengandung. Jadi, saya menyarankan anda semua untuk dapatkan supplemen tambahan yang berunsurkan halia, bawang putih dan vitamin C untuk membantu buang angin dalam badan ketika mengandung. Saya pasti anda akan berasa lebih selesa menghadapi perjalanan kehamilan tanpa masalah angin dalam badan.



Supplement Yang Semulajadi Untuk Bantu Buang Angin Dalam Badan Ketika Mengandung

1. Garlic Complex

Supplement berasaskan bawang putih yang semulajadi dan selamat. 


2. Peppermint Ginger Plus

Supplemen berasakan halia. 

3. Vitamin C Sustained Release



Supplemen yang membekalkan vitamin C untuk tubuh anda. 

Ketiga-tiga supplemen ini adalah kombinasi terbaik untuk membantu membuang angin dalam badan anda dengan pantas dan berkesan. Jom cipta kenangan terindah anda melalui pregnancy journey tanpa masalah angin dalam badan lagi!




Bagi yang berminat untuk mendapatkan SET BUANG ANGIN ini, boleh terus hubungi saya

whatapps INTAN 013-5241628

atau

Bagi yang access blog ini melalui handphone, boleh terus klik di sini www.wasap.my/60135241628

Fb: Intan Farhana Sharifudin

ATAU

Anda boleh terus order online melalui website Shaklee:










Like For More Info!