To travel is to take a journey into yourself” -Danny Kaye.




Intan suka travel. Walaupun travel ini memerlukan extra energy dan ianya extra memenatkan dari rutin harian biasa, namun pengalaman dan nilai semasa travel itu yg intan suka 


Kenapa Intan suka travel?


1. Dapat spend quality time dengan zauj & anak2. Travel dengan anak2 mmg mencabar tapi kenangannya manis. 'Me time' intan biasanya tak lengkap tanpa anak2.

2. Belajar hidup susah. Masa travel ni, time ni la belajar nak naik bas, train, dan pelbagai lagi public transport.

3. Kita lebih kenal potensi diri kita. Contohnya, kalau sebelum ini, kita tak confident pun nak jalan kaki berbelas km, tapi bila travel ni, automatic kita mampu lakukannya!

4. Waktu travel, dapat byk sangat inspirasi dari kehidupan masyarakat untuk kita bangkit dan lebih bersemangat.

5. Dapat kenal budaya, cara hidup mayarakat tempat yang kita pergi tu.

6. Melahirkan rasa lebih syukur, bila dibandingkan ada manusia d dunia ini yang jauh lagi susah dari kita.

7. Waktu travel, lebih dekat hubungan dengan Allah. Waktu travel ni, keselamatan, semua tak terjamin. Takde tempat kita nak minta tlg selain pada Allah jer. Lagi2 doa orang yang musafir ni mustajab.

Tak rugi travel ke mana pun!

"Dialah yang menjadikan bumi itu mudah bagi kamu, maka berjalanlah di segenap penjurunya dan makanlah sebahagian dari rezekiNya. Dan hanya kepadaNya kamu kembali setelah dibangkitkan". (Surah Mulk: 15)

0 comments:

Post a Comment

Like For More Info!