Pencuci Muka Untuk Kulit Sensitif


Pencuci Muka Untuk Kulit Sensitif- Pencuci muka sudah menjadi antara perkara wajib untuk semua orang menggunakannya tidak kira lelaki atau wanita. Penjagaan kulit wajah menjadi sesuatu yang dititiberatkan kerana wajah adalah bahagian pertama yang dilihat semasa berinteraksi secara fizikal dengan ramai orang. Sudah tentu, ramai yang mendambakan kulit yang cantik, licin, putih, gebu dan bebas daripada jerawat dan sebarang cela. Semua orang tidak lepas daripada penggunaan pencuci muka. pencuci muka untuk kulit sensitif

Lambakan pencuci muka yang terdapat di pasaran, adakalanya tidak sesuai untuk semua orang. Ramai juga orang di luar sana yang memiliki kulit yang sensitif terhadap bahan yang terkandung dalam pencuci muka yang mereka gunakan. Akibatnya, kulit menjadi merah, kesat, dan seakan-akan terbakar. Masalah jerawat tidak selesai, malah lebih teruk! Di sini, saya ingin kongsikan tips memilih pencuci muka untuk kulit sensitif yang tepat, sesuai dan berkesan untuk anda. Teruskan membaca.


2 Tips Memilih Pencuci Muka Untuk Kulit Sensitif1. Pencuci Muka Bebas Paraben
Paraben adalah benzoic acid yang dihasilkan secara sintetik untuk memastikan keberkesanan penggunaannya dan untuk pastikan jangka hayat pencuci muka bertahan lama. Paraben berbahaya kepada kulit kerana mempunyai sifat seakan hormon estrogen. Paraben boleh menyerap masuk melalui kulit kita ke dalam salur darah, berperanan sebagai radikal bebas yang boleh menganggu jejas sel dalam tubuh kita. Selain membuatkan kulit kita tidak tahan apabila memakainya, paraben boleh menggalakkan pertumbuhan kanser dalam badan kita. 

Lambakan Produk Di Pasaran Ada Paraben

Produk pencuci muka, shampoo, kosmetik yang terdapat di pasaran kebanyakannya tidak sesuai untuk orang yang mempunyai kulit sensitif. Sebenarnya, kulit sensitif anda itu disebabkan oleh bahan kimia termasuk paraben yang terkandung dalam pencuci muka yang anda guna. 

Sebelum membeli, pastikan anda memeriksa label pada produk. Produk yang mengandungi paraben akan bertulis dengan nama:

1. Ethylparaben

2. Butylparaben

3. Methylparaben

4. Propylraben

5. Bahan-bahan lain yang berakhir dengan paraben. 

Jadi, kalau sedang mencari pencuci muka, kena yang bebas paraben. Untuk jangka masa yang panjang dan pastikan untuk kesihatan badan kita juga. Jangan nanti kulit muka cantik tapi ada penyakit lain pula yang menyusul. 2. Pencuci Muka Tinggi Vitamin C

Cuaca di Malaysia yang panas dan kering, menyebabkan kulit kita cepat kering dan kusam. Sebab itu, sangat dicadangkan untuk kita mengambil pencuci muka yang tinggi vitamin C untuk membantu mengekalkan kelembapan pada kulit. Lagi-lagi jika kita berhadapan dengan kulit sensitif yang berjerawat, lagilah kita perlu cerewet memilih pencuci muka.

YOUTH® Luminous Gel Oil Cleanser Pencuci Muka TerbaikYouth Luminious Gel Oil Cleanser ini diperbuat daripada kombinasi vitamin, dan polyphenol daripada tumbuhan semulajadi serta extract algae untuk memastikan kulit anda licin, segar dan sihat. Pencuci muka ini bebas daripada 2500 bahan kimia berbahaya yang biasa terkandung dalam pencuci muka dan produk kosmetik lain.


Diuji Secara Klinikal

Produk Youth ini mengambil masa selama 8 tahun, dan diuji oleh para saintis dan pakar kulit untuk memastikan bahan dalam YOUTH benar-benar selamat untuk pengguna. Ujian klinikal juga dijalankan, mendapati 100% wanita yang mencuba YOUTH mempunyai kulit lebih muda dan sihat dalam masa sebulan sahaja. 2/3 daripada wanita yang diuji menunjukkan YOUTH telah mengubah kulit mereka ke 10 tahun lebih muda. 


Apa Bahan dalam Skincare YOUTH sehingga ia menjadi sangat berkesan?

Antara bahan yang ada di dalam produk YOUTH ini adalah;-
  1. Apple Cell Extract & Gentle Vitamin A – apple cell merupakan sel yang hampir sama dengan sel kulit manusia kerana itu ia sangat berkesan untuk mempercepatkan kadar pembaharuan sel kulit dan kedua-dua bahan ini berfungsi untuk menyegar dan melembut.
  2. Schisandra Chinensis Fruit Extract – berfungsi untuk menyokong struktur kulit muda dan memberi khasiat kepada kulit.
  3. Vital Repair+ (Vitamins, Botanicals) – untuk melawan radikal bebas dan memberi perlindungan kepada kulit.
  4. Lotus Japonicus Extract – untuk menyokong penghasilan kolagen dan elastin dan memberikan ketegangan tanpa kedutan kepada kulit.
  5. Muscadine Grape Polyphenols – untuk melindungi kolagen dan elastin serta perlindungan berkesan ke atas kulit.


PRE-ORDER SEKARANG!


     Apa tunggu lagi? Dapatkan pencuci muka untuk kulit sensitif anda hari ini!HUBUNGI KAMI

KLIK IMAGE UNTUK TERUS WHATAPPS.
Call/Whatsapp/SMS : 013-5241628

Penghantaran via POS ke seluruh Malaysia.


Bila anda hubungi saya, saya bukan sekadar menjual. Saya berikan konsultansi lengkap mengenai masalah kulit anda. Sebab punca setiap pelanggan tak sama.

Komitmen saya ialah untuk anda dapat kulit yang cantik dan awet muda.
 Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia
Labels: , , , , ,