Pencuci Muka Untuk Psoriasis


Perasaan yang sangat rendah diri, malu dan tertekan sebenarnya bagi seorang penghidap psoriasis. Mana tidaknya, kulit pesakit psoriasis akan membentuk sisik berwarna perak yang tebal dalam tompokan yang gatal, kering dan menyakitkan. Pesakit psoriasis akan mengalami gatal yang teruk dan kulit akan mudah cedera apabila digaru. Banyak kajian mengatakan punca penyakit psoriasis ini adalah kerana faktor genetik. Selain daripada faktor genetik, psoriasis boleh berpunca daripada jangkitan bakteria, mengalami tekanan, alahan kepada beberapa jenis ubatan kimia dan juga kerana perubahan cuaca panas dan sejuk yang mendadak.


 pencuci muka untuk psoriasisPesakit psoriasis perlu sangat berhati-hati dalam pemilihan produk skincare termasuk pencuci muka dan pelembap. Penggunaan pencuci muka dan pelembap yang salah akan menyebabkan psoriasis muncul atau psoriasis menjadi semakin teruk. Ramai pesakit psoriasis yang sudah lama tidak menggunakan pencuci muka atau sabun, kerana kandungan bahan kimia yang tak sesuai dengan kulit mereka. Pesakit psoriasis akan menggunakan produk penjagaan muka, skincare, sabun, syampoo yang organik supaya tidak mencetus psoriasis berlaku. Walaubagaimanapun, rasa gatal dan merenyam kerana psoriasis mula muncul semula walaupun sudah menggunakan organik based products.


Psoriasis Tidak Datang Menggunakan Pencuci Muka YOUTH

Baru-baru ini, seorang pesakit psoriasis mencuba pencuci muka YOUTH. Sebenarnya, penghidap psoriasis adalah si suami, dan si isteri punyai kulit sensitif pada bahan kimia. Sudah banyak produk pencuci muka yang dicuba oleh suami isteri ini, dari murah hinggalah ke mahal. Dari local hinggalah produk import. Setiap kali si isteri ingin mencuba sesuatu produk, dia akan cuba dulu ke atas kulit suaminya. Kalau psoriasis keluar, maka confirm pencuci muka tu ada bahan kimia. Jadi, si isteri takkan guna produk pencuci muka itu kerana dia tahu tidak selamat untuk dirinya yang juga mempunyai masalah kulit sensitif. 

Walaubagaimanapun, baru-baru ini, mereka cuba menggunakan YOUTH. Amazinglah, psoriasis tak keluar pun pada kulit suaminya. Malah, kulit makin cantik dan lembut adalah. Jadi, mereka suami isteri menggunakan set pencuci muka YOUTH dengan gembiranya. Jadi, sesiapa yang ada masalah kulit sensitif dengan bahan kimia, YOUTH adalah harapan terbaru korang. 


Produk Skincare YOUTH
Produk YOUTH ini 100% daripada tumbuhan, bebas gluten, bebas dari 2500 bahan kimia berbahaya. Youth adalah skincare bebas paraben dan merkuri. 

Diuji Secara Klinikal Dan 8 Tahun Kajian Sebelum Dikeluarkan Ke Pasaran


Produk Youth ini mengambil masa selama 8 tahun untuk dihasilkan, dan diuji oleh para saintis dan pakar kulit untuk memastikan bahan dalam YOUTH benar-benar selamat untuk pengguna. YOUTH didapati bebas dari 2500 bahan kimia berbahaya, dan bebas dari 1500 bahan tercemar.

Ujian klinikal juga dijalankan, mendapati:

1) 100% wanita yang mencuba YOUTH mempunyai kulit lebih muda dan sihat dalam masa sebulan sahaja. 

2) 2/3 daripada wanita yang diuji menunjukkan YOUTH telah mengubah kulit mereka ke 10 tahun lebih muda.Sekiranya anda berminat untuk membeli pencuci muka YOUTH, anda boleh menghubungi saya melalui cara di bawah:

Klik image untuk terus whatapps


Penghantaran via POS ke seluruh Malaysia.

Call/Whatsapp/SMS : 013-5241628

Pengedar Shaklee Seluruh Malaysia

Labels: , ,